Het Festival Mondial des Theatres de Marionnettes van de wereldorganisatie UNIMA wordt om het jaar georganiseerd (oneven jaren) en heeft van Charleville-Mézières de hoofdstad van het poppentheater gemaakt.

Het festival is de grootste reguliere ontmoetingsplaats van poppentheaters in de wereld. Sinds de oprichting hebben de beroemdste theaters, de meest getalenteerde solokunstenaars hier opgetreden. Anderen hebben door het festival een start kunnen maken met hun carrière.

In een feestelijke sfeer nemen honderden poppenspelers en duizenden toeschouwers de stad over: theaters, straten, parken worden overspoeld. Bij elk nieuw festival worden rituelen geëerd, met tradities gebruiken en nieuwe gewoonten geïntroduceerd.

Enkele cijfers: meer dan 100.000 mensen komen naar de shows, rond 100 theaters maken deel uit van het officiële festival en in de straten van de stad zorgen 60 theaters/kunstenaars voor het ‘randfestival’. Maar liefst 30 landen (van over de hele wereld) zijn vertegenwoordigd.

Voor vragen over het festival en de kaartverkoop (billeterie) verwijzen wij je graag naar de website van het festival: www.festival-marionnette.com

Klik op het logo om naar de site te gaan.