De UNIMA is de internationale organisatie van poppenspelers, officieel Union Internationale de la Marionnette. De UNIMA is een zelfstandig netwerk dat in bijna alle landen ter wereld een afdeling heeft. De NVP is het centrum van de UNIMA in Nederland. De leden van de verschillende nationale centra worden councillors genoemd.

Voor meer informatie over de UNIMA, klik je op het logo hiernaast.

De UNIMA heeft ook een heuse online encyclopedie waaraan bijna dagelijks content wordt toegevoegd en bevat dus een enorme hoeveelheid informatie. Als je op zoek bent naar iemand of iets in de wereld van het poppenspel/figurentheater, sla dan zeker deze site niet over: World Encyclopedia of Puppetry Arts.

De councillors voor de periode 2020 – 2024 zijn tijdens de Algemene Leden Vergadering op 16 maart 2019 gekozen:

Martine van Ditzhuyzen
Anne Dronkers
Frans Hakkemars
Joanne Oussoren

Je kunt hen bereiken via unima@nvp-unima.nl

Van 19 tot en met 23 april 2021 heeft het 23e (!) (vierjaarlijkse) wereldcongres van de UNIMA plaatsgevonden. Vorig jaar zou het congres op Bali plaatsvinden, maar een niet nader te noemen pandemie gooide roet in het eten. Omdat een live congres nu nog niet mogelijk was, vond het congres voor het eerst in de geschiedenis van de UNIMA digitaal/virtueel plaats.

De UNIMA website staat vol met allerlei filmpjes en updates over wat er allemaal gebeurt op de congresdagen. Neem maar eens een kijkje op www.unima.org.

Vanzelfsprekend hebben onze councillors ook een toelichting op de ontwikkelingen van het poppenspel in Nederland en de activiteiten van de NVP-UNIMA gegeven. Daartoe hebben zij de presentatie hieronder laten zien en uitleg daarbij geven. Zo komt Nederland en het poppenspel even goed in ‘the spotlight’.

Op maandag 19 april 2021 is Damiet van Dalsum gekozen tot erelid (honorary member) van de UNIMA.

De NVP-UNIMA feliciteert Damiet van harte!