Afgelopen jaar kreeg ik van de voorzitter een telefoontje met de vraag of ik wilde plaatsnemen in het bestuur van de NVP-UNIMA. Ik hoefde niet lang na te denken en heb ‘ja’ gezegd.

Na afgelopen ALV ben ik nu officieel bestuurslid. Daarom wil ik me graag voorstellen aan alle leden.

Ik ben Remco Raessen en woon in Dongen (NB). Als kind keek ik al graag naar poppenspel op tv: Fabeltjeskrant, Sesamstraat, Beertje Colargol, The Muppets en Dr. Krankenstein. Het liefst wilde ik weten hoe alles gemaakt werd en probeerde zelf de poppen na te maken. Nu zoveel jaar later vind ik het experiment en het onderzoek naar nieuwe materialen nog steeds één van de leuke kanten aan poppen maken.

Vanaf mijn 16de ben ik begonnen met straattheater, entertainment, clownerie en mime. Er ging een wereld van mogelijkheden voor me open.

Twee jaar nadat ik van Kunstacademie St. Joost kwam, heb ik besloten om in 2003 als ZZP-er te gaan werken. Ik ben met verschillende mensen voorstellingen gaan spelen en heb entertainment acts bedacht en gespeeld. Ook ben ik in de Efteling gaan werken als entertainmentacteur in diverse rollen.  Hier werk ik nog steeds en speel in een korte voorstelling van Klaas Vaak in de rol van Zandkabouter Zegge.

In 2015 ben ik me volledig gaan richten op het maken van voorstellingen met poppen en werk nu onder de naam Theater Spelenderhand. Hiermee heb ik de afgelopen jaren voorstellingen gemaakt voor kinderen tussen de 2 en 8 jaar.

Als lid van de NVP-UNIMA neem ik graag deel aan de diverse activiteiten die georganiseerd worden. Nu ik in het bestuur zit vind ik het fijn dat ik dit mag ondersteunen en regelen.

Ik hoop dat ik een bijzondere bijdrage kan leveren aan de NVP-UNIMA. Het is een mooie vereniging met zoveel verschillende leden die allemaal dezelfde passie hebben. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.