Wij hebben vernomen dat Marlies Cordia op 2 augustus jl. is overleden. Onze voorzitter heeft een mooi IM over haar geschreven:

Als jonge poppenspeler van net 20 jaar fietste ik van Weesp, langs de Vecht naar het mooie Vreeland, waar in haar huis aan de Voorstraat, de eerste straat rechts na de brug over die rivier, de bibliotheek van de (toen nog) NVP was gevestigd.

Achterop de boeken die ik zo’n beetje uit m’n hoofd had geleerd, hopend op nieuwe poppentitels.

We deelden dezelfde geboortedatum 25 mei. We deelden de passie voor verhalen en boeken. We deelden ook de liefde voor theater en poppen. Ze schreef voor de vereniging het jaarboekje Traditioneel Poppenspel in Italië. Ze heeft de bibliotheek van de NVP van 1978 tot 1983 in haar huis in beheer gehad.
Daarna verhuisde die boekenschat naar een kamer in Weesp. Hoefde ik niet meer te fietsen.

Marlies Cordia is vooral bekend geworden door haar inzet voor het Nederlandse hoorspel. Daarvoor heeft zij in 1988 ook een zilveren Reismicrofoon gekregen en won zij in 2002 een Prix Europe voor het hoorspel Ik Zeeuws Meisje. Daarnaast heeft ze een grote interesse gehad voor het poppenspel in het algemeen en voor onze vereniging in het bijzonder.

Op 2 augustus jl. is Marlies overleden in datzelfde huis in Vreeland. Iemand schreef over haar: Verhalen hebben altijd een hoofdrol gespeeld in Marlies’ leven. Ze leefde letterlijk en figuurlijk omringd door boeken. Ze heeft ze doen ontstaan, laten bewerken en tot leven laten komen in theater en hoorspelen. In haar laatste dagen vervlochten de door haar gelezen boeken zich langzaam met haar werkelijkheid, voor haar misschien wel de mooiste manier om deze wereld te verlaten. Marlies zal voortbestaan in onze verhalen.

Alexander Bauwens, voorzitter NVP-UNIMA