Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Poppenspel in beweging

Op zaterdag 16 maart 2024 organiseren we een boeiende en gezellige inspiratiedag in Barneveld.

Poppenspel ontstaat doordat je van alles in beweging zet. Het object en/of pop, je eigen lichaam en vaak ook je stembanden. Al deze facetten passeren tijdens deze Inspiratiedag de revue.

Je doet tijdens de Inspiratiedag 2 workshops van 1,5 uur en je kunt je maakvragen stellen tijdens het Puppet/Poppen-Panel.

De workshop ‘Beweging vanuit het Clownspel‘ wordt gegeven door Ben Bijker. Ben is (trainings)-acteur, clown, poppenspeler en theatermaker van ‘Gordijn Opzij’. Geïnspireerd op het Clownspel, ontdekken we hoe fysieke beweging een heel verhaal kan vertellen zonder woorden te gebruiken en hoe je dat kan toepassen op poppenspel.

De workshop ‘Stem(ver)vorming in de poppenkast‘ wordt gegeven door Marco Kalkman. Marco is musicus, componist, dirigent en de poppenspeler van ‘The Fighter’. Marco geeft een korte kennismaking met de theoretische achtergrond van het stemapparaat en stemgebruik, en welke factoren hierop invloed uitoefenen. Met een paar oefeningen die je kunt gebruiken om je ‘stemmetjes’ uit te breiden of te optimaliseren.

Na de eerste workshop zal er een lekkere lunch geserveerd worden. Vervolgens zit er een zeer deskundig panel klaar voor alle vragen rondom het maken van goed beweegbare poppen en figuren. Daarna doe je de tweede workshop en we sluiten de dag af met een drankje.

Het Puppet-Panel bestaat uit Pluck Venema en Jan de Droog.

Pluck Venema, beeldkunstenaar, poppenmaker en -speler, één van de artistiek leiders van Studio Figur, dat poëtisch en zintuiglijk figurentheater maakt.

Jan de Droog, poppenspeler en figurentheatertechnicus bij poppentheater Kizzebis. Jan is een ware ambachtsman die van hout en natuurlijke materialen poppen, decorstukken en poppenkasten maakt.

Tijdens het Puppet Panel zullen Pluck en Jan je van deskundig advies voorzien over de bewegingsmogelijkheden van je eigen pop. Neem daarom de pop, waar je (bevestigings- of bewegingsvragen over hebt, mee.  De vragen worden plenair behandeld zodat iedereen er wijzer van wordt.

Kortom: Meld je aan, bereid je vragen voor. Trek gemakkelijke kleding aan waarin je soepel kunt bewegen en neem een (hand)pop mee om te oefenen en/of waarover je een vraag hebt.

Datum en tijd: zaterdag 16 maart, 10.00-16.30 uur

Locatie: Kindcentrum ‘De Fontein’ aan Van Schothorststraat 20 in Barneveld

Kosten: € 35 voor NVP-UNIMA leden en € 40 voor niet-leden, inclusief koffie/thee en lunch

Aanmelden: penningmeester@nvp-unima.nl

Ben Bijker

Marco Kalkman

Pluck Venema

Jan de Droog