Iedereen kent dat wel.  Of je nu een producent bent op zoek naar poppenspelers voor een nieuwe productie, of je bent als speler op zoek naar een regisseur, in het oerwoud van het internet is het moeilijk de juiste persoon te vinden.

Er is geen algemene database van poppenspelers en/of -makers. Cat Smits van Cat Smits Company en de Puppetry Workspace (Facebook) is in dat gat gesprongen en heeft een ‘casting sheet’ gemaakt met daarop naam, contactgegevens, expertise en ervaring van mensen in de Nederlandse poppenspelwereld.

Op deze manier heeft iemand die aan een nieuwe productie begint en spelers nodig heeft, in één document een mooie dwarsdoorsnede van het Nederlandse aanbod. Aan de andere kant ben je daarmee wellicht nog meer vindbaar voor die ene droomklus.

Het is een open source document, en dat betekent dat iedereen zijn/haar gegevens kan toevoegen. Dat betekent dat een ieder ook zelf verantwoordelijk is om zijn/haar informatie up to date te houden!

De ‘casting sheet’ staat nog in de kinderschoenen, maar heeft het potentieel om een mooie database te worden.

Hieronder staat de hyperlink naar het document.

https://docs.google.com/document/d/1lCNWdBBP5kII4-zYGAe_K7H-5AMSBY-mZdxEl_vjJDc/edit?usp=drivesdk

PS: De NVP-UNIMA benadrukt dat dit mooie initiatief afkomstig is van Cat Smits. Wij helpen graag mee deze databank onder de aandacht van een ieder te brengen.