Biliotheek NVP-UNIMA


Vereniging
NEDERLANDSE VERENIGING VOOR HET POPPENSPEL - UNIMA CENTRUM NEDERLAND

BIBLIOTHEEK NVP-UNIMA


De NVP-UNIMA beschikt over een uitgebreide verzameling boeken en video's, die beheerd wordt door de Werkgroep Bibliotheek, die bestaat uit Ron Holst, Frans Hakkemars en Alexander Bauwens.
Wat staat er zoal in de NVP/UNIMA bibliotheek? De catalogus van de bibliotheek kunt u als Excel bestand downloaden. (Klik hiernaast) Er is een grote vari?teit aan genres en onderwerpen. U kunt zoeken op: spelvorm (handpop, marionetten,enz), op persoon (spelers, groepen, historische personen), op doel (informatie verschaffen, verslag leggen, kritiek schrijven, spelteksten), op lezersdoelgroep (speler, archivaris, knutselaar, decorbouwer enz.).

BOEKEN LENEN


Bijna alle boeken kunnen in principe worden uitgeleend, behalve enkele kostbare antiquarische exemplaren.
De volgende voorwaarden gelden:


Enkele hoogtepunten


Eerst maar eens de historische pracht: geschiedenis boeken van Magnin, Gervais. De grote Kats over de Indonesische Wayang. Maar ook ontzettend veel prachtige fotoboeken over poppen, voorstellingen en theatergroepen. Er staan ook video’s en DVD opnames. Daarnaast is de collectie gebonden jaargangen van tijdschriften uniek. Zowel ons eigen tijdschrift als vele buitenlandse, soms voor ons onleesbaar zoals alles uit bijvoorbeeld Rusland of Tsjechië. Maar ook boeken die uniek zijn door hun historische afkomst door de opdrachten van de schrijvers aan de vereniging, maar ook aan andere poppenspelers die deze dan weer aan de bibliotheek schonken. Zo hebben we nu een boekje van Felicia van Deth met opdracht, een Ex Libris van George Speaight, dat door Ray DaSilva geschonken is aan de bibliotheek van de NVP.


Contact


De collectie staat in het woonhuis van Dirk Bais,Brouwervaart 70, 2013RB Haarlem. Wilt u de bibliotheek bezoeken, neem dan met hem contact op (tel: 023- 5317713). Ter plekke kunt u ook videobestanden inzien van poppentheatervoorstellingen. Met hem kunt u ook afspraken maken voor het lenen van boeken.
U kunt per mail contact opnemen met Alexander BauwensDatabase van de bibliotheek