festival (B) Landjuweel


Festivals
NEDERLANDSE VERENIGING VOOR HET POPPENSPEL - UNIMA CENTRUM NEDERLAND

Landjuweel - Gent


In de Vlaamse herfstvakantie wordt het Landjuweel in Gent gehouden Het lokt theaterliefhebbers uit het hele land naar Gent. Ook figurentheater ontbreekt niet in 2014.
Het landjuweel wordt gehouden van 24 t/m 28 oktober 2014.
Zwier ging voor de 2014 editie van het Landjuweelfestival op zoek naar aanstormend talent. Je kan enkele pareltjes bekijken van beloftevolle figurentheatermakers die een mooie toekomst voor zich hebben. Laat je samen met je kinderen meeslepen door twee beeldende voorstellingen en een open vertel- en figurentheaterpodium (of doe mee). Voor creatieve volwassenen is er een workshop textielpoppen maken. Zaterdag 25 oktober houden we figurentheatervrij, want dan verwachten we iedereen in Perwez voor de jaarlijkse UNIMA-dag.


Organisatie


OPENDOEK organiseert m.m.v. NTGent sinds 2006 het Landjuweelfestival waarbij gedurende minimaal vijf dagen kwaliteitsvol amateurtheater in al zijn diversiteit vooropstaat. Op verschillende locaties in de Gentse binnenstad (Schouwburg NTGent, Minard, Arca, Kopergietery Rabot, Tinnenpot, Herberg Macharius en Sint-Baafsabdij,...) worden in totaal ongeveer 25 voorstellingen geprogrammeerd in verschillende luiken: het 78ste Landjuweel, jongerenproducties, figurentheater en vertelkunst. Er worden ook heel wat randactiviteiten gepland.